2013. december 5., csütörtök

Egy közös cél...



Séta a Fogyatékkal élők elfogadásáért
Írta: Klári

Tudjuk, hogy a versenynek már vége, de mi ígéretünkhöz híven, nem hagytuk abba a munkát. Ma a „Séta a Fogyatékkal élők elfogadásáért” felvonuláson vettünk részt. És nem csak mi! Sikerült a saját osztályunkat ( 9.N) és mentorunk osztályát is beszerveznünk ( 9.Ny)!
Ma, december 3-án van a fogyatékkal élők világnapja, aminek megtartásáról 1992-ben döntött az ENSZ. Ezen a napon világszerte felhívják a figyelmet a betegség, katasztrófa vagy baleset miatt fogyatékossá vált emberek akadályaira.
Ezt a felvonulást a Maci Alapítvány Óvoda, Fejlesztő Iskola és Egységes Pedagógiai szakszolgálat szervezte a világnap alkalmából, „Jászsági konzorcium a gyerekek, tanulók sikeres együttneveléséhez” jelmondat alatt. Az egész városból voltak olyan intézmények, amelyek csatlakoztak a felvonuláshoz (mint pl.: Lehel Vezér Gimnázium, Liska József Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium, Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar, Gróf Apponyi Albert Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény).
Mi, a Casus belli csapat, a Tedd O:DA verseny második fordulójában választottuk önkéntes munkánk színhelyének a Maci Óvodát. Az óvodában drámás történelem órát tartottunk az SNI-s gyerekeknek, ami mindannyiunk számára maradandó élményt adott. A felvonulás pedig ehhez hasonló tapasztalatot nyújtott.
A mai felvonuláson, ahogy végig néztük a felvonuló tömegen, mindannyian úgy éreztük, hogy megérte ezzel a témával foglalkozni. Láttuk az egymás kezét fogó ovisokat és felnőtteket, transzparensekkel vonuló hallgatókat és az osztálytársainkat/ évfolyamtársainkat. Tudtuk, hogy mind ugyanazért menetelünk: Azért, hogy a fogyatékos gyerekek fejlődését, életét és boldogulását összefogással, saját eszközeinkkel a jövőben is segíthessük.
 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése