2013. november 29., péntek

A második látogatás


Ígéretünkhöz híven, november 26-án, a jászberényi református gyülekezet Szépkorúak Társaságánál tettünk látogatást, immár másodszor.
November 25-én Szent Katalin napját ünnepli a világ. Mi ezt a témát választottuk a november 26-ai a beszélgetésünknek, hiszen rengeteg népi megfigyelés és hiedelem kapcsolódik Katalin naphoz. Azt, reméltük, hogy sok érdekes tapasztalatot tudnak majd megosztani velünk és talán mi is tudunk majd nekik olyan babonát mondani, amit nem ismertek. Viszont, legnagyobb örömünkre, nem teljesen ez történt. 
A népszokások közül, amiket vittünk, csak néhányat ismertek, de a többségüket nem. A legnagyobb érdeklődést a házasság és időjárás jósló népszokások váltották ki. Természetesen mindenkit az érdekelt, hogy lesz e karácsonykor hó. Hiszen ha Katalin kopog akkor karácsony tocsog…
Érdekes élmény volt az egész csapatunk számára, hogy mi is tudtunk újat mondani, a tőlünk sokkal tapasztaltabb és bölcsebb, szépkorú embereknek.
Még az előző látogatásunk alkalmával meg ígértük nekik, hogy csapatunk netes dolgaiért felelős tagja, Dani, aki zenében is jeleskedik, következő látogatásunk alkalmával bemutatja nekik a tudományát. Rögtönzött kis koncertje osztatlan sikert aratott, mind a Szépkorúak Társaságának tagjai között, mind közöttünk, mivel még mi sem hallottuk Danit játszani.
Mindnyájunk számára tanulságos volt ez a találkozás. Mi is tanultunk a Szépkorúak Társaságának tagjaitól, és ők is tanultak tőlünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése